De Kudzu blog

Mei Plasticvrij: Herbruikbare verpakkingen voor DIY-producten

Single use plastic, of plastic dat maar één keer wordt gebruikt en daarna in de vuilbak belandt: ik stoor me er nogal aan. Dat mag intussen wel duidelijk zijn. Maar dat wil niet zeggen dat ik alle verpakkingen verafschuw. Soms heb je ook gewoon verpakkingen nodig. Herbruikbaar, als het even kan. In glas, nog liever.

Als je begint te experimenteren met zelfgemaakte verzorgingsproducten en huishoudmiddelen, dan heb je bijvoorbeeld ook verpakkingen nodig. 

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Aluminiumfolie vervangen? Boc’n’Roll time!

Gebruik je nog aluminiumfolie om je boterhammen in te verpakken? Niet lang meer, want Boc’n’Roll is de ideale vervanger! Waarom zou je zo’n doekje van katoen en TPU (plastic) in huis halen?

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste haarkleuring? Verf het met henna brownies!

Wil je stralende lokken, eventuele grijze haren bedekken of gewoon je haardos een andere tint geven - maar dan zonder de (ongezonde) haarkleuring uit plastic zakjes te gebruiken? Maak dan kennis met de henna brownies! Deze blokjes zijn niet om op te eten, maar je kunt er je haar mee kleuren én verzorgen. En ze zijn volledig zero waste!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: De tien geboden van het zero waste huishouden

Dat er een hele hoop schoonmaakmiddelen zijn die wel ons huis maar niet bepaald ons milieu schoonmaken, dat weten we allemaal. Potentieel giftige, ongezonde bestanddelen zijn helaas nog altijd van de partij in conventionele huishoudmiddelen. En dan zitten die ook nog eens meestal verpakt in plastic verpakkingen. Jakkes!

 

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een pràchtig alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Navulbare cosmetica: welke opties zijn er voor make-up zonder plastic?

Zonder make-up ga jij de deur niet uit? Of je vindt het leuk om gewoon af en toe bepaalde uiterlijke kenmerken extra in de verf te zetten? Hoe frequent of om welke reden je het ook doet, misschien wil je je make-up wel wat plasticvrijer maken. En dan zijn er enkele opties. Je kunt bepaalde producten eenvoudig (of minder eenvoudig) zelf leren te maken. Of je koopt ze kant-en-klaar. Sommige merken proberen namelijk de hoeveelheid plastic van hun make-up te verminderen. Zoals Zao en Benecos.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stijlvol slurpen met herbruikbare rietjes

Cocktails, milkshakes, sapjes en smoothies, ze smaken niet hetzelfde zonder een rietje. Ben je niet die mening toegedaan? No problemo, dan ben jij iemand die geen rietjes nodig heeft en dat is ook volledig oké. Vind je rietjes wél zo ongeveer onmisbaar? Maar vind je wegwerprietjes ook maar niets? Lees verder!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Herbruikbare diepvrieszakjes, olé!

Een snelle tip vandaag, want soms moet het gewoon snel en efficiënt gaan! Gooi je graag al eens iets snel in de diepvriezer? En gebruik je daar nog steeds diepvrieszakjes voor? Niet lang meer! Want er bestaan … herbruikbare diepvrieszakjes! Tadaaaa: Stasher Bag.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste koffie: met een percolator

We hadden het al over koffie on the go, maar wat als je zelf je eigen tasje koffie wilt zetten, gewoon thuis? Hoe pak je dat aan zonder dat er een grammetje plastic aan te pas komt?

Meer lezen
Recentere posts Oudere posts
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques