De Kudzu blog

Mei Plasticvrij: Koffie on the go, dat kan ook zonder plastic!

Nog snel een koffie voor je in de trein springt, een portie zwart goud voor tijdens je wandeling naar het werk … echte koffiedrinkers zullen het wel weten: als je koffie nodig hebt, dan wil je die - koste wat het kost. Of ja, behalve als er plastic komt bij kijken, dan. Toch? Voor die momenten waarop je koffienood hoog is en je koffie bij je favoriete koffiehuis wil bijtanken, is er gelukkig een oplossing. Meerdere oplossingen, zelfs!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Haarverzorging zonder plastic: solide shampoo en conditioner

Is er een alternatief voor de tientallen flessen shampoo die je jaarlijks weggooit? Uiteraard. Shampoobars to the rescue!

Een shampoobar is eigenlijk een stuk zeep speciaal voor je haar. Het ziet er dus uit als een blok zeep, maar de ingrediënten zijn bedoeld om je haar te reinigen en te voeden, in plaats van je lichaam.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste brood kopen

Broodzakken van bij de bakker bestaan uit papier, plastic, geparaffineerd papier of een combinatie van materialen. Maar wegwerp, dat zijn ze sowieso. Zelfs als je je zakken zo veel mogelijk hergebruikt, uiteindelijk belanden ze op de afvalberg. En dan zwijgen we nog over de impact van de productie ervan (ehm, paraffine, say what?!). Zero waste brood en pistoletjes kopen? Dat doe je gewoon met je eigen verpakking: een herbruikbare biokatoenen tas.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste deodorant

Propere, welriekende oksels zonder plastic? Yes, het is mogelijk! Wat kies jij, solide deodorant of een deostick? Een bloemlezing van enkele eco-opties!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zeg nee tegen plastic flessen … met je eigen herbruikbare drinkfles!

Als er één gewoonte is die zo enorm veel plastic afval veroorzaakt, maar waarvoor je ook zo gemakkelijk een alternatief kan vinden, is het wel de gewoonte om plastic flessen in onze kar te gooien. Met een herbruikbare fles in de hand kom je nochtans gemakkelijk plasticvrij door het hele land!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Koffie en thee zonder afval

Bij een simpel kopje koffie of thee kan gemakkelijk heel wat afval komen kijken. Wil je minder restafval in je vuilniszak, dan zal je dus ook even je koffie- of theegebruik onder de duurzame loep moeten nemen.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste menstrueren: goedkoop, gezond en goed voor het milieu

Wij, vrouwen die menstrueren, veroorzaken met ons allen een gigantische afvalberg. Zo’n dertien keer per jaar. Jaren aan een stuk. Tenzij we kiezen voor wasbare inlegkruisjes en maandverbanden, menstruatieslips en/of een menstruatiecup natuurlijk. Nog aan het twijfelen om de overstap te maken? Lees verder!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Take-away met herbruikbaar

Sinds de eerste lockdown zijn we allen meer en meer take-away gaan doen. Of je het nu doet omdat je geen zin of tijd hebt om te koken, of om de horeca te steunen, doet er niet toe. Maar is dat wel combineerbaar met een zero waste lifestyle, zo’n pakje frietjes van de frituur of Chinese takeaway? Ja hoor - als je je stoute schoenen durft aan te trekken tenminste, en vraagt of ze je maaltijd in je eigen doosje willen verpakken.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: IJsjes zonder verpakking … maak je zelf!

Schiet je al in paniek bij de gedachte dat je als zero-waster geen (water)ijsjes meer kan eten? Want ja, die zitten meestal verpakt in plastic? Ha, vrees niet langer! Want je kan zelf ijsjes maken - zelfs met ingrediënten die niet in plastic verpakt zitten en die je giet in herbruikbare ijsvormpjes. Volledig afvalvrij, dus! Hoera!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Bye bye, tandpastatubes! Zero waste tandpasta for the win!

Tandenpoetsen zonder plastic? Yes, you can! Maar welke alternatieven zijn er nu eigenlijk voor die wegwerptubes? Bij Kudzu vind je een mooi aanbod natuurlijke, verfrissende én (hoera!) plasticvrije tandpasta’s.

Meer lezen
Recentere posts Oudere posts
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques