Do the Swap -> Go Zero Waste!

30-04-2022 - Saar Vangeel

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasstrips tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

We helpen jullie graag op weg met maar liefst 20 eenvoudige swaps! De swaps zijn steeds makkelijk toe te passen en we willen je alvast ook waarschuwen. Eens je swapt, ga je niet meer terug! Dus do the swap en go zero waste!

Hierbij alle zero waste swaps op een rij:

Saar Vangeel

Saar Vangeel (GreenKit)

Saar inspireert ouders in spe om duurzame spullen en diensten voor hun kleine superheld(innet)je te ontdekken. Dat doet ze via de gratis GreenKit ontdekkingsdoos voor zwangere vrouwen én massa's tips op greenkit.be

https://www.greenkit.be

Recente blogposts

Van anti-tekenspray tot natuurlijke zonnecrème: 15 tips om je huid te beschermen tijdens de zomer

Tijdens de zomermaanden heeft onze huid het hard te verduren. Beestjes die bijten, de (buitenlandse ;-)) zon die zich laat zien, wondjes die we oplopen tijdens avonturen met blote benen en armen, …  Trek je eropuit en wil je je huid beschermen? We maken je graag wegwijs in een selectie natuurlijke huidproducten om je huid te beschermen zonder zorgen.

Meer lezen

Festival hacks: De beste ecologische tips om de hele zomer te feesten

Festivals zijn geweldige evenementen om te genieten van muziek, kunst en samenzijn met vrienden. Maar helaas kunnen ze ook een grote impact hebben op het milieu. Van plastic bekers tot wegwerpservies, de afvalbergen kunnen enorm zijn.

Gelukkig zijn er steeds meer ecologische en herbruikbare alternatieven beschikbaar die je kunt meenemen naar een festival om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Hier zijn enkele must-haves voor een duurzaam festivalbezoek.

 

Meer lezen

Zero Waste Swap: wasmiddel wordt wasstrip

Ik had het me 10 jaar geleden niet kunnen inbeelden dat ik vandaag met een wasstrip voor mijn wasmachine zou staan. We zijn het zo gewend, het gieten of het scheppen en je denkt er niet bij na dat er nog andere manieren zijn. Gelukkig is er iemand op een ochtend wakker geworden in de overtuiging dat dat wassen ook zero waste kan. Gelukkig was dat iemand met een plan en doorzettingsvermogen. En daardoor kunnen wij dus vandaag zero waste wassen met wasstrips!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques