Menstruatiecup Lamazuna van Lamazuna
Silicone menstruatiecup
Menstruatiecup Lamazuna
Maat 1
- Geschatte leverdatum: maandag 28 april (België)
- Plasticvrij en CO2-neutraal verzonden
- Gratis levering vanaf 60 euro binnen België en Nederland
- Gratis afhalen in Brugge
- Betalen met Ecocheques of Cadeaucheques mogelijk
Prijs incl. 6% BTW
De menstruatiecup is gemaakt van silicone, waardoor dit een prima herbruikbaar alternatief is voor tampons en maandverbanden.
De cup wordt dubbelgeplooid en vaginaal ingebracht, daar komt alles op z'n plaats en blijft goed zitten zonder dat het storend aanvoelt. De cup kan 12 uur blijven zitten waardoor u maar 2x per dag hoeft te verschonen (bij zware menstruatie kan dit oplopen).
Na het uithalen, dit gebeurt door te trekken aan het steeltje, leegt u en spoelt u de cup af voor u ze terug inbrengt.
De cup vindt u in 2 maten:
- maat 1: Ø 42mm, H: 47mm : 23 ml, voor vrouwen met een lichte menstruatie
- maat 2: Ø 46mm, H: 52mm : 30 ml, voor vrouwen met een middelmatige tot zware menstruatie en voor alle vrouwen die reeds bevallen zijn
De cup zit in een gekleurd tasje van bio-katoen. Het kleurtje van het tasje kan verschillen.
Kenmerken
Lamazuna
Het begon allemaal in 2010 toen de oprichtster van Lamazuna haar wegwerp wattenschijfjes inruilde voor zelfgemaakte herbruikbare. Ze begon er een bedrijfje mee en beetje bij beetje werd het gamma verder uitgebreid tot het huidige assortiment bestaande uit verschillende herbruikbare alternatieven voor alledaagse wegwerpproducten én shampoobars met biologische ingrediënten. Exact wat je nodig hebt voor een zero-waste levensstijl!
Reviews
Waardering: 5 / 5 uit
42 reviews
reviewbeleid
Blogposts over dit product
Zero Waste Swap: wegwerptampon wordt menstruatiecup
We gooien in ons hele leven gemiddeld 10.000 tampons bovenop de afvalberg. Nu ja, dat is ook niet helemaal waar. Niet ál die tampons belanden op de afvalberg. Sommige komen door fout gebruik even goed in onze rioleringen terecht en daardoor… in onze oceanen en op onze stranden. Gezellig. Zeedieren moeten dan maar liefst 100 jaar tussen tamponapplicatoren en andere ‘hygiënische’ producten zwemmen, want het duurt 100 jaar voor zoiets afgebroken is. En dat afbreken is eigenlijk ook niet echt wat wij ons daarbij voorstellen: het worden microplastics die blijven ronddrijven. Echt verdwijnen zit er bij plastic nooit in.
Meer lezenZero Waste Menstrueren
Hoewel menstrueren vandaag vaak als een last en iets vies wordt beschouwd en ervaren, werd het in andere tijden en culturen net als een krachtige periode beleefd, een tijd van contemplatie, loslaten en creatie. En werkelijk, zero waste menstrueren helpt je het natuurlijke contact met je lichaam en je cyclus te herstellen en herbeleven.
De overstap naar wasbaar lijkt niet altijd gemakkelijk of vanzelfsprekend. Toch zijn er meer en meer vrouwen die eens ze de overstap waagden niet meer terug willen. Het is niet alleen milieuvriendelijker maar wasbaar biedt gewoonweg meer comfort.
Meer lezenMei Plasticvrij: Zero waste menstrueren: goedkoop, gezond en goed voor het milieu
Wij, vrouwen die menstrueren, veroorzaken met ons allen een gigantische afvalberg. Zo’n dertien keer per jaar. Jaren aan een stuk. Tenzij we kiezen voor wasbare inlegkruisjes en maandverbanden, menstruatieslips en/of een menstruatiecup natuurlijk. Nog aan het twijfelen om de overstap te maken? Lees verder!
Meer lezenMei Plasticvrij: Zero waste menstrueren: goedkoop, gezond en goed voor het milieu
Jup, we gaan het al meteen even hebben over menstrueren - en dat al op dag 2 van Mei Plasticvrij. Want wij, vrouwen die menstrueren, veroorzaken met ons allen een gigantische afvalberg. Zo’n dertien keer per jaar. Jaren aan een stuk. Tenzij we kiezen voor wasbare inlegkruisjes en maandverbanden en/of een menstruatiecup natuurlijk. En eerlijk? Ik snap ECHT niet waarom de meeste vrouwen die ik ken nog niet zijn overgestapt.
Meer lezenGroene voornemens die de moeite waard zijn om te maken (en vol te houden)
Intussen is het jaar alweer goed gestart. Heb je de tijd genomen om even terug te blikken op vorig jaar, en bij de goede voornemens die je toen gemaakt had? Misschien wel, of misschien doe je helemaal niet aan goede voornemens. Hoe dan ook: ik vind dat het ALTIJD een goed moment is om groene voornemens te maken. Welke koe wil jij dit jaar eens bij de horens vatten?
Meer lezen