Millie & Valentijn: de bezielers van Kudzu

01-06-2021 - Millie Hemelsoen

Hallo! Wij zijn Millie en Valentijn, de bezielers van Kudzu.be

Toen we net gingen samenwonen schudde Al Gores “The Inconvenient Truth” ons wakker en wilden we iets doen. We begonnen stap voor stap onze levensstijl te verduurzamen.
 
Dat begon met ons wasmiddel te vervangen door een ecologisch alternatief en groeide gaandeweg uit tot een zero waste en ecologische levensstijl.
 
We wonen vlakbij het mooie Brugge dus een auto is sowieso geen noodzaak. Met de fiets raak je zowat overal en er zijn regelmatige treinverbindingen. Als we echt eens naar een uithoek moeten gebruiken we een auto van Cambio. We zijn zo blij met onze fiets die ons fit houdt! Ook de kindjes brengen we steevast met onze bakfiets naar school. Grappig is dat een autorit voor hen iets heel bijzonders is.
 
Als we op reis gaan kiezen we steevast voor een trein- of busverbinding. De wanderlust in ons krijgt ons ook wel eens op een vliegtuig. Die compenseren we via Greenseat om het schuldgevoel toch wat te temperen en we proberen het natuurlijk zo weinig mogelijk te doen.
 
Gaandeweg ontdekten we dat minimaliseren een positief effect had op ons leven. Een droogkast hadden we sowieso al niet en onze strijkijzer en haardroger zetten we af bij de Kringwinkel. Spullen wegdoen gaf ons rust en als je geen kledij (meer) moet strijken en minder hebt om op te ruimen, win je aan quality time! Klinkt misschien wat raar maar je moet het echt eens zelf proberen!
 
We zijn nogal fan van hergebruik, dus vind je in onze kleerkast vooral tweedehands kledij. We vonden al echte pareltjes! Natuurlijk is de zoektocht niet altijd makkelijk en kopen we ook wel eens iets nieuws. Zoals bijvoorbeeld een slip of kousen, dat is toch iets waarvan je liever niet hebt dat iemand anders het al eens gedragen heeft.
 
We hebben een eigen tuin waar we groenten verbouwen. We hebben er niet altijd de tijd voor dus onze tuin is een beetje een wildernis. Maar daar houden we van en het komt al wel eens voor dat er spontaan een pompoenplant tussen de bloemen groeit. Nog nooit smaakte een pompoen zo lekker!
 
Tien jaar geleden schakelden we over op een vegetarisch eetpatroon. Dat is gaandeweg gegroeid door steeds minder en minder vlees te eten. In die tijd vond je nog niet zo makkelijk vegetarische alternatieven, we zijn dus heel blij dat het vegetarisch en vegan aanbod maar blijft groeien! We hopen ooit in een wereld te kunnen leven waar vlees eten niet meer de norm is, maar de uitzondering wordt.
 
Niemand is perfect natuurlijk en wij zeker ook niet. Zo eten we graag eens chips of ander voorverpakt lekkers. En dan geven we daar wel aan toe. Het moet leuk blijven natuurlijk!
Millie Hemelsoen

Millie Hemelsoen

Millie richtte in 2009 Kudzu op en sindsdien zorgt ze ervoor alsof het haar kindje is.

Haar hobby's zijn fotografie, reizen en leuke uitstapjes maken met haar gezin.

Recente blogposts

Kudzu test: Patch pleisters

Ons testpanel onderwierp de pleisters van Patch aan een uitgebreide test. Lees hier hun bevindingen.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste gezichtsverzorging

Je gezicht verzorgen zonder wegwerpverpakkingen te gebruiken? Van zero waste gezichtscrèmes tot reinigers en wasbare wattenschijfjes: kleine aanpassingen die écht het verschil maken.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Herbruikbare verpakkingen voor DIY-producten

Single use plastic, of plastic dat maar één keer wordt gebruikt en daarna in de vuilbak belandt: ik stoor me er nogal aan. Dat mag intussen wel duidelijk zijn. Maar dat wil niet zeggen dat ik alle verpakkingen verafschuw. Soms heb je ook gewoon verpakkingen nodig. Herbruikbaar, als het even kan. In glas, nog liever.

Als je begint te experimenteren met zelfgemaakte verzorgingsproducten en huishoudmiddelen, dan heb je bijvoorbeeld ook verpakkingen nodig. 

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques